Välkommen till  Valhall Park i Ängelholm

Mässa Valhall Park i Ängelholm
24 - 25 april

Kickstarta utomhussäsongen i trädgård och hem!

Mässan arrangeras i den lummiga och gröna delen på Valhall Park vid "Slottet" och Valhall Park Hotell. Mässans karaktär med en öppen parkyta står i centrum och med den sköna rumslika bokskogen som gränsar mot området ger detmässan en skön inramning. Stigen genom bokskogen till hotellet och dess restaurang är en grön skön kort promenad på ca 150 meter.

Läs gärna mer om  Valhall Park.

Mässan hade premiär 2018 under namnet Picknick & Uteliv med bytte sedan namn till Trädgård & Uteliv när den blev en 2-dagarsmässa 2019. Intresset har vuxit  och det är en mässa med tillresande bussresenärer från olika orter i Skåne, Halland och Småland.. Till 2021 har vi väderskyddat delar av mässan med ett större utställartält där ni hittar flera av mässans utställare.

Program och aktiviteter

Som besökare på mässan får du kunskap levererad av våra föreläsare och medverkande. Barnen har sin del på området där de kan prova-på olika moment som hör trädgården till. Alldeles bredvid barnaktiviteterna finns även en picknickyta för dig som vill ta med din egen mat eller fika alternativt slå dig ner för att äta den mat du köpt på plats från någon av våra matserveringar.  

Våra utställare levererar inspiration och kan hjälpa dig att göra de rätta valen.  Utställarna representerar och säljer produkter inom trädgård, utelivet i trädgården, hantverk, delikatesser och det som hör till alla sköna stunder i trädgård och hem.

Alla aktiviteter, utställningar och föreläsningar sker inne på mässområdet. 

Trädgårdsscenen - möt våra profiler

Vid Trädgårdsscenen hittar ni trädgårdsmästare Linda Schilén, blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt och odlare- samt anläggare Tony Johansson. 

  • Linda Schilén arrangerar och planterar vårkrukor och planterar rabatterna så det blir fint i trädgården. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård. 
  • Minna Mercke Schmidt visar, gör och berättar hur hon inreder växthus och uterum med olika arrangemang och inredningsdetaljer som ni givetvis även kan inhandla på mässan.
  • Tony Johansson är mässans trädgårdsanläggare och odlare. Även han hittar ni på Trädgårdsscenen där han berättar hur du på bästa sätt odlar dina grönsaker och anlägger gångar mm i trädgården. Går det att så grönt i höst?


 

Bli en mästare vid grillen

Vid grillhörnan kan ni inspireras av vår grillprofil Per Ehrlund som tipsar och lär ut hur ni blir en mästare vid grillen i sommar. Småprata, ställ dina frågor och kanske lyckas du ett smakprov av det Per lagar på grillen.

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi en ett antal mindre utställningar där vi förmedlar kunskap, tips och historia. Kan du gissa vilka redskap som finns i utställningen Trädgårdens historia? 

  • Vår populära Pelargonutställning finns givetvis med även detta år. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategori och vad som särskiljer olika pelargonerna.
  • Konstutställning med tema blommor. Linda Schilén är även konstnär och visar sin uppskattade utställning med konst på stora vepor som kan förgylla en trädgård.
  • Trädgårdens historia. En genomgång av hur trädgården utvecklats över tid visas tillsammans med olika historiska verktyg och hjälpmedel för trädgården.
Minikurser

Passa på att gå någon av våra minikurser i samband med att du besöker mässan. Bokning görs på Tickster. Mer information kommer.  Exempel på kurser är:

  • Trädgårdsdesign - lär dig designa din egen trädgård under tre timmar.
  • Skapa mångfald i din trädgård - lär dig attrahera pollinatörer och insekter som är viktiga för trädgårdens växter. 
  • Fler minikurser kommer att presenteras.
Bokstugan

Här hittar du böcker skrivna av våra föreläsare. Se till att få ett signerat exemplar med dig hem.  

Föreläsningar

Det bjuds på aktuella och intressanta föreläsningar. Mer info kommer närmare mässan.

Gör-det-själv området

På Gör-Det-Själv-Området så kan ni själva prova på och testa olika saker.  Barnen kan själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter.

Barnens trädgård

 I barnens trädgård kan de själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter. Fullt med fria aktiviteter för barn upp till 12 år.  

Tipspromenad

Tipspromenaden är alltid uppskattad. Priser du kan vinna är presentkort som du kan använda hos våra utställare om du vinner. 

Mat och fika

På området finns det ett antal olika matalternativ.  Vill du fika så går det att köpa kaffe och fikabröd på plats.

Picknickområde. Det går bra att ta med egen mat och äta på plats vid picknickområdet som även ligger i anslutning till barnaktiviteterna.

Information

Datum: 24 - 25 april, 2021
Öppet: Lördag 10.00-17.00 och söndag 10.00-16.00.

Förköp biljett: 80 kr per person på Tickster
OBS! Vi återköper entrébiljetter om mässan måste ställas in.
Köp biljett i entrén: 100 kr per person. 
Vi tar emot Swish och kort som betalningsmedel i entrén. 
Alla personer under 16 år går in gratis i betalande vuxens sällskap.

Grupper och föreningar 

Kontakta oss för priser för grupper om minimum 10 personer.
E-post: info@tradgardochuteliv.se 

Följ oss på sociala medier:  
Parkering

Följ skyltning vid ankomst.Parkeringen är  GRATIS.

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan och ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen. 

Hitta hit

Klicka på länken "Visa en större karta"  i kartan nedan för att få en vägbeskrivning från er plats. 

Plats

Valhall Park, Ängelholm

Tillgänglighet

Tillgänglighet: Det finns handikapptoaletter i Slottet.
Handikapparkering ligger i anslutning till  mässan. Giltigt tillstånd krävs. Underlag på området är grus och gräs utomhus.

En skön weekend

Vill ni njuta extra av helgen så rekommenderar vi att ni bokar en weekend i Ängelholm på Hotell Valhall Park i samband med mässan. 
Hotell Valhall Park

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli