Välkommen till  Trädgård & Uteliv

- med hantverk och deli.

Hej och välkommen som besökare till mässan Trädgård & Uteliv - med hantverk och deli.

Här nedan hittar ni information och nyheter om mässorna. Information om program och utställare hittar ni på sidan för respektive ort.  Följ oss på Facebook och Instagram för att få senaste informationen mässorna.

Öppettider

Mässan är öppen 10.00-16.00 lördag och söndag.

Pris 

Pris: 80 kr per person. Barn 0-16 år fri entré.

Biljetter säljs i entrén på plats samt på Tickster. Vill ni slippa köa så rekommenderar vi er att köpa biljett i förväg.

Parkering

Följ skyltning vid ankomst.
Parkering: Gratis

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan och ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen.

Det finns vattenposter till era djur om de behöver vatten.

Barnaktiviteter

Barnen har sin plats på mässan. Ni hittar barnaktiviteterna i närheten av picknickområdet.

Egen mat

Det finns ett picknickområde där ni är välkomna att äta egen medhavd mat eller ert fika. Picknickområdet ligger i anslutning till Barnaktiviteterna.

Tillgänglighet

Det finns handikapptoaletter på området och handikapphiss inne i lokaler.
Handikapparkering ligger i anslutning till  mässentrén. Giltigt tillstånd krävs.

Underlag på området är gräs och på vissa platser grus.

Ledsagare har fri entré.

Trädgårdsprofiler

Träffa mässan trädgårdsprofiler 2020, Trädgårdsprofilerna håller till på  Trädgårdsscenen och de följer med oss till varje ort som mässan arrangeras på.

Linda Schilén

Föreläsande trädgårdsmästare, konstnär och författare. Hon har skrivit flera trädgårdsböcker och senaste boksläppet var 2018 med "Älskade Krukväxter".

När Linda förmedlar kunskap gör hon det med full entusiasm och med konstnärlig twist. Hon är en mästare på smarta ”life hacks” och ”genvägar” som förenklar trädgårdsarbetet!

Som trädgårdsmästare är Linda ett populärt och återkommande inslag på TV4 Nyhetsmorgon där hon sprider växtkunskap och inspirerar tittarna att fylla livet med grönska.

Hemsida - Instagram - Facebook

 Minna Merke Schmidt

Minna Mercke Schmidt, kreativ kommunikatör och fotograf med förkärlek till blommor, trädgård och inredning. 

Minna har gett ut ett flertal böcker med tema blomster, dekorera och  hur du kanstyla ditt hem och trädgård.

Hemsida - Instagram - Facebook - YouTube - Blogg

 Tony Johansson

Från entusiast till vinnare av Trädgårdskampen och idag entreprenör. Man kan skapa oerhört mycket med bara sina händer, en spade och en stor portion av fantasi. Genom att skapa rum i trädgården kommer man framåt i sitt trädgårdsarbete. Att belöna sig själv när man avslutar ett projekt ger självförtroende och glädje. För trädgård handlar också om att njuta.

Hemsida - Instagram - Facebook - Podden "Blommar det?"

Trädgårdsscenen

Mässans nyhet 2020, Trädgårdsscenen!

Vid Trädgårdsscenen hittar ni Linda Schilén, Minna Merke Schmidt och Tony Johansson.  Trädgårdsscenen är en av mässans nyheter 2020.

Här kan ni ta del av deras kunskap, ställa frågor och lyssna till när dom går igenom de olika moment de arbetar med vid Trädgårdsscenen (i trädgården).

Linda Schilén arrangerar och planterar krukor och rabatter så det blir fint utanför växthuset. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård.

Inne i Trädgårdsscenens växthus hittar ni Minna Merke Schmidt där hon visar och berättar hur hon inreder växthuset med olika blomsterarrangemang och inredningsdetaljer som ni även kan inhandla på mässan.

Tony Johansson är mässans trädgårdsanläggare och odlare. Även han hittar ni vid växthuset på Trädgårdsscenen där han berättar hur du på bästa sätt odlar dina grönsaker och anlägger gångar mm i trädgården.

Så ta tillfället i akt att lära er nya saker, ställa frågor om och bli inspirerade tillsammans med våra trädgårdsprofiler.

Vad händer på mässan?

Vi vill att alla som besöker oss ska hitta något av intresse. Därför sätter vi ihop ett program som innehåller aktiviteter för stora som små besökare. Vi hoppas att ni ska få en trevlig och mysig dag tillsammans med oss. 

Trädgårdsscenen 

Vår huvudattraktion på mässområdet är Trädgårdsscenen. Här möter ni våra trädgårdsprofiler, Ni kan på nära håll följa deras arbete med deras respektive  del av trädgården samtidigt som ni kan lyssna till dom och ställa frågor.

Mat och fika

På området finns det ett antal olika matalternativ. Du kan välja mellan enklare mat, smörgås, dagens lunch och vegetariska alternativ. Vill du ha en kaffe och fika så går det att köpa på plats.

Picknickområde

Det går även att ta med egen mat och äta på plats vid picknickområdet som även ligger i anslutning till Barnaktiviteterna. 

Barnaktiviteter

På området för barnen kan barnen spela trädgårdsspel, odla eller sysselsätta sig med något annat trevligt. 

OBS! Barnaktiviteterna ska inte förväxlas med barnpassning som vi inte erbjuder.  :-)

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi en ett antal mindre utställningar där vi förmedlar kunskap, tips och historia.  

Pelargonutställning

2019 års populära Pelargonutställning återkommer igen 2020. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategori och vad som särskiljer olika pelargonerna.

Trädgårdens historia

Läs om hur trädgården har utvecklats till vad den är idag. En historia som går från bondesamhället till köksträdgårdar och från slottsträdgårdar till villaträdgårdar.

Fler utställningar kan komma attpresenteras närmare mässan.

Föreläsningar

Vi kommer att ha ett antal föreläsningar som vi vet kommer att locka ert intresse. Föreläsare presenteras närmare mässan. 

Minikurser och kunskapsworkshop

Nytt för 2020 är våra minikurser (kunskapsworkshop), Här kan du gå en kurs under ett par timmar för att lära dig mer om ett specifikt ämne. Kursledare är kunniga personer från branschen som delar med sig av sin kunskap till er. Exempel på ämnen nedan. Bokning till kurserna öppnar under vintern 2019/2020.

  • Designa din egen trädgård.
  • Gör ditt eget smaksatta salt med örter från din trädgård.
  • Gör din egen tvål och salvor med dofter från din trädgård.
  • Permakultur - grunderna för att börja med permakultur.
  • ...andra och fler ämnen är på väg.
Gör-det-själv området

På Gör-Det-Själv-Området så kan ni själva prova på och testa olika saker. Det kan komma att skilja sig åt från ort till ort. Här hittar ni också föreningar som kan ger er råd och tips om trädgård och andra intressanta saker.

  • Prova på olika typer av hantverk.
  • Lära dig fläta pil.
  • Hur du gör ett insektshotell.
  • Kunskapsskola om pollinatörer. 
Utställarscenen

Vid Utställarscenen kan ni ta del av utställarnas egna demonstrationer av deras produkter och tjänster.  Här berättar utställare vad som är bra med deras produkt eller vad man kan behöva tänka på vid ett inköp.

Bokstugan

I Bokstugan kan du köpa våra föreläsares böcker och även få dessa signerade. Här hittar du även lite andra små saker att köpa i vår lilla shop. 

Tävlingar

På området arrangeras en del tävlingar som ett trevligt inslag. Tipspromenad, Gissa verktyget och andra små tävlingar med fina priser.

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli