Välkommen till  Trädgård & Uteliv

- med hantverk och deli.

Välkommen till mässan Trädgård & Uteliv - med hantverk och deli.

Här nedan hittar ni information och nyheter om mässorna. För information om program och utställare för respektive ort klickar ni på den ort ni är intresserad av att besöka.  Gemensamt för alla orter gäller nedanstående information. 

Följ oss på Facebook och Instagram för att få senaste informationen mässorna.

Öppettider

Klockan 10.00-16.00, lördag och söndag.

Pris 

80 kr per person.
Barn 0-16 år fri entré i vuxen betalandes sällskap.

Biljetter säljs i entrén på plats samt på Tickster. Vill ni slippa köa så rekommenderar vi er att köpa biljett i förväg.

Parkering

Följ skyltning vid ankomst.
Parkeringen är  GRATIS.

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan men ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen.

Det finns vattenposter till era djur om de behöver vatten.

Barnaktiviteter

Barnen har sin plats på mässan. Ni hittar barnaktiviteterna i närheten av picknickområdet.

Mat och picknick

Det finns ett flera olika matalternativ att välja av på mässan. Det finns även ett picknickområde där ni är välkomna att äta egen medhavd mat eller ert fika. 

Tillgänglighet

Det finns handikapptoaletter på området. Handikapparkering ligger i anslutning till  mässentrén. Giltigt tillstånd krävs.

Underlag på områdena är oftast gräs och på vissa platser grus.

Ledsagare har fri entré.

Trädgårdsprofiler

Träffa mässan trädgårdsprofiler 2020, Trädgårdsprofilerna håller till på  Trädgårdsscenen och de följer med oss till varje ort som mässan arrangeras på.

Linda Schilén

Föreläsande trädgårdsmästare, konstnär och författare. Hon har skrivit flera trädgårdsböcker och senaste boksläppet var 2018 med "Älskade Krukväxter".

När Linda förmedlar kunskap gör hon det med full entusiasm och med konstnärlig twist. Hon är en mästare på smarta ”life hacks” och ”genvägar” som förenklar trädgårdsarbetet!

Som trädgårdsmästare är Linda ett populärt och återkommande inslag på TV4 Nyhetsmorgon där hon sprider växtkunskap och inspirerar tittarna att fylla livet med grönska.

Hemsida - Instagram - Facebook

 Minna Merke Schmidt

Minna Mercke Schmidt, kreativ kommunikatör och fotograf med förkärlek till blommor, trädgård och inredning. 

Minna har gett ut ett flertal böcker med tema blomster, dekorera och  hur du kanstyla ditt hem och trädgård.

Hemsida - Instagram - Facebook - YouTube - Blogg

 Tony Johansson

Från entusiast till vinnare av Trädgårdskampen och idag entreprenör. Man kan skapa oerhört mycket med bara sina händer, en spade och en stor portion av fantasi. Genom att skapa rum i trädgården kommer man framåt i sitt trädgårdsarbete. Att belöna sig själv när man avslutar ett projekt ger självförtroende och glädje. För trädgård handlar också om att njuta.

Hemsida - Instagram - Facebook - Podden "Blommar det?"

Trädgårdsscenen

Nyhet 2020, Trädgårdsscenen!

Vid Trädgårdsscenen hittar ni Linda Schilén, Minna Merke Schmidt och Tony Johansson.  Trädgårdsscenen är en av mässans nyheter 2020.

Här kan ni ta del av deras kunskap, ställa frågor och lyssna till när dom går igenom de olika moment de arbetar med vid Trädgårdsscenen (i trädgården).

Linda Schilén arrangerar och planterar krukor och rabatter så det blir fint utanför växthuset. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård.

Inne i Trädgårdsscenens växthus hittar ni Minna Merke Schmidt där hon visar och berättar hur hon inreder växthuset med olika blomsterarrangemang och inredningsdetaljer som ni även kan inhandla på mässan.

Tony Johansson är mässans trädgårdsanläggare och odlare. Även han hittar ni vid växthuset på Trädgårdsscenen där han berättar hur du på bästa sätt odlar dina grönsaker och anlägger gångar mm i trädgården.

Så ta tillfället i akt att lära er nya saker, ställa frågor om och bli inspirerade tillsammans med våra trädgårdsprofiler.

Vad händer på mässan?

Vi vill att alla som besöker oss ska hitta något av intresse. Därför sätter vi ihop ett program som innehåller aktiviteter för stora som små besökare. Vi hoppas att ni ska få en trevlig och mysig dag tillsammans med oss. 

Utställare

Mässan innehåller utställare inom trädgård, blommor, växter, inredning, utemöbler, hantverk, delikatesser, kläder och en massa mer som kan förgylla en dag i trädgården. Vår tanke och idé när vi söker utställare är att vi ska kunna erbjuda er det som behövs från det ni kliver upp ur sängen med målet att spendera en dag i trädgården, för att sedan avsluta dagen med en skön stund där ni kan känna er avslappnad och nöjd med vad ni uträttat i er trädgård.

Trädgårdsscenen 

Vår huvudattraktion på mässområdet är Trädgårdsscenen. Här möter ni våra trädgårdsprofiler, Ni kan på nära håll följa deras arbete med deras respektive  del av trädgården samtidigt som ni kan lyssna till dom och ställa frågor.

Mat och fika

På området finns det ett antal olika matalternativ. Du kan välja mellan enklare mat, smörgås, dagens lunch och vegetariska alternativ. Vill du ha en kaffe och fika så går det att köpa på plats.

Picknickområde

Det går även att ta med egen mat och äta på plats vid picknickområdet som även ligger i anslutning till Barnaktiviteterna. 

Barnaktiviteter

Vid Barnens trädgård kan barnen odla eller sysselsätta sig med någon annan trevlig aktivitet som vi ställt i ordning.  

OBS! Barnen får inte lämnas ensamma. När dedeltar i en aktivitet ska en vuxen person finns närvarande. 

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi en ett antal mindre utställningar där vi förmedlar kunskap, tips och historia.  

Pelargonutställning

2019 års populära Pelargonutställning återkommer igen 2020. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategori och vad som särskiljer olika pelargonerna.

Konstutställning med blomtema

Linda Schiléns populära tygmålningar som hon visade på sin Art Walk hade premiär på våra mässor 2019. Till 2020 återkommer hon med nya motiv.  

Trädgårdens historia

Läs om hur trädgården har utvecklats till vad den är idag. En historia som går från bondesamhället till köksträdgårdar och från slottsträdgårdar till villaträdgårdar. Känner du igen de olika redskapen som finns utställda?

Föreläsningar

Vi kommer att ha ett antal föreläsningar, eller snarare intervjuer med trädgårdsexperter, som vi vet kommer att locka ert intresse. Dessa personer presenteras närmare mässan. 

Minikurser och kunskapsworkshop

Nytt för 2020 är våra minikurser (kunskapsworkshop), Här kan du gå en kurs under ett par timmar för att lära dig lite mer om ett specifikt ämne. Kursledare är kunniga personer från branschen som delar med sig av sin kunskap till er. Vilka kurser som arrangeras på vilken ort anges under respektive ort.

  • Designa din egen trädgård.
  • Gör ditt eget smaksatta salt med örter från din trädgård.
  • Gör din egen tvål och salvor med dofter från din trädgård.
  • Lär dig fläta pil. En snabbkurs i grunderna för pilflätning.
  • ...andra och fler ämnen är på väg.
Gör-det-själv området

På Gör-Det-Själv-Området så kan ni själva prova på och testa olika saker. Det  skiljer sig lite åt från ort till ort. Här hittar ni också föreningar som kan ger er råd och tips om trädgård och andra intressanta saker.

Utställarscenen

Vid Utställarscenen kan ni ta del av utställarnas egna demonstrationer av deras produkter och tjänster.  Här berättar utställare vad som är bra med deras produkt eller vad man kan behöva tänka på vid ett inköp.

Bokstugan

I Bokstugan kan du köpa våra föreläsares böcker och även få dessa signerade. Här hittar du även lite andra små saker att köpa i vår lilla shop. 

Tävlingar

På området arrangeras en del tävlingar som ett trevligt inslag. Tipspromenad, Gissa verktyget och andra små tävlingar med priser i form av presentkort som gäller hos våra utställare på mässan.

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli