Välkommen till  Sigtuna

Sigtuna - Steninge slottsby

23 - 24 maj

Med Stenladan som en fondvägg och Logen i trä som en andra vägg ligger mässan fint inbäddad i solläge och skyddad mot väder och vind. Mässan ligger granne med Steninge Slott där ni hittar en slottsträdgård att besöka innan eller efter ert besök på mässan. Området runt om är expansivt då det byggs nya bostäder och dess karaktär andas engelsk lantidyll blandat med svensk slotts- och hantverkstradition. 

Läs gärna mer om området runt Steninge slottsby.

Öppettider

Mässan är öppen 10.00-16.00 båda dagarna, lördag och söndag.

Pris 

Pris: 80 kr per person. Barn 0-16 år fri entré.

Biljetter säljs i entrén på plats samt på Tickster. Vill ni slippa köa så rekommenderar vi er att köpa biljett i förväg.

Parkering

Följ skyltning vid ankomst.
Parkering: Gratis

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan och ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen.

Hitta hit

Klicka på länken "Visa större karta"  i kartan nedan för att få en vägbeskrivning från er plats.

Barnaktiviteter

Barnen har sin plats på mässan. Ni hittar barnaktiviteterna i närheten av picknickområdet.

Egen mat

Det finns ett picknickområde där ni är välkomna att äta egen medhavd mat eller ert fika. Picknickområdet ligger i anslutning till Barnaktiviteterna.

Tillgänglighet

Tillgänglighet: Det finns handikapptoaletter på området och handikapphiss inne i lokaler.
Handikapparkering ligger i anslutning till  mässentrén. Giltigt tillstånd krävs.

Underlag på området är gräs.

En skön weekend

Vill ni addera lite avkoppling och njuta extra av helgen så rekommenderar vi att ni bokar boende via Destination Sigtuna

Om mässan i Sigtuna

Vilken premiär vi fick 2019 för mässan. Regn, kallt och även en och annan snöflinga. Men besökarna kom i alla fall och vi ser att behovet av en utomhusmässa inom trädgård, hantverk och mat finns. 2020 är vi tillbaka och då har vi vädersäkrat stora delar av mässan genom att delar av mässan kommer att vara inhyst i Logen. Logen är en gammal iordningställd trälada där även Carola arrangerar sin julkonsert vintertid. 

Som besökare på mässan får du kunskap levererad av våra föreläsare och medverkande. Du kan även gå en fördjupande workshop där du får ta del av ett mer specifikt ämne under ett par timmars tid. Barnen har sin del på området där de kan prova-på olika moment som hör trädgården till. Alldeles bredvid barnaktiviteterna finns även en picknickyta för dig som vill ta med din egen mat eller fika.  

Våra utställare levererar inspiration och kan hjälpa dig att göra de rätta valen.  Utställarna representerar och säljer produkter inom trädgård, utelivet i trädgården, hantverk, delikatesser och det som hör till sommarens sköna stunder i trädgården.

Vad händer på mässan?

Trädgårdsscenen

Vid Trädgårdsscenens växthus hittar ni Linda Schilén, Minna Merke Schmidt och Tony Johansson. 

Linda Schilén arrangerar och planterar krukor och rabatter så det blir fint utanför växthuset. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård.

Inne i Trädgårdsscenens växthus hittar ni Minna Merke Schmidt där hon visar och berättar hur hon inreder växthuset med olika blomsterarrangemang och inredningsdetaljer som ni även kan inhandla på mässan.

Tony Johansson är mässans trädgårdsanläggare och odlare. Även han hittar ni vid växthuset på Trädgårdsscenen där han berättar hur du på bästa sätt odlar dina grönsaker och anlägger gångar mm i trädgården.

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi en ett antal mindre utställningar där vi förmedlar kunskap, tips och historia. Kan du gissa vilka verktygen är som finns utställda? 

2019 års populära Pelargonutställning finns med även detta år. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategori och vad som särskiljer olika pelargonerna.

Vi kan lova att det kommer mer...

Föreläsningar

Oj...här kommer det mer information vart efter.

Kunskapsworkshop

Nytt för 2020 är våra kunskapsworkshop, Här kan du gå en kurs under ett par timmar för att lära dig mer om ett specifikt ämne. Kursledare är kunniga personer från branschen som leder workshopen och ger er ny kunskap. Exempel på ämnen nedan. Bokning till kurserna öppnar under hösten 2019.

  • Trädgård för nybörjare
  • Designa din egen trädgård
  • Lyckas med dina växter i trädgården
  • ...andra och fler ämnen är på väg.
Utställarscenen

Vid Utställarscenen kan ni ta del av utställarnas egna demonstrationer av deras produkter och tjänster.  Här berättar utställare vad som är bra med deras produkt eller vad man kan behöva tänka på vid ett inköp.

Gör-det-själv området

På Gör-Det-Själv-Området så kan ni själva prova på och testa olika saker. 

Mat och fika

På området finns det ett antal olika matalternativ. Du kan välja mellan enklare mat, smörgås och dagens lunch. Vegetariska alternativ finns givetvis på menyn.

Vill du fika så går det att köpa kaffe och fikabröd på plats.

Picknickområde  - Det går även att ta med egen mat och äta på plats vid picknickområdet som även ligger i anslutning till Barnaktiviteterna. 

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli