Välkommen till  Steninge slottsby i Sigtuna

Sigtuna - Steninge slottsby

23 - 24 maj

Med Stenladan som en fondvägg och Logen i trä som en andra vägg ligger mässan fint inbäddad i solläge och i skydd mot väder och vind. Mässan ligger granne med Steninge Slott där ni hittar en slottsträdgård att besöka innan eller efter ert besök på mässan. Området runt om expanderar starkt då det byggs nya bostäder med en karaktär som andas engelsk lantidyll blandat med svensk slotts- och hantverkstradition. 

Läs gärna mer om området runt Steninge slottsby.

Plats

Steninge slottsby, Sigtuna

Öppettider

Mässan är öppen 10.00-16.00 båda dagarna, lördag och söndag.

Pris 

80 kr per person.
Barn 0-16 år fri entré i betalande vuxens sällskap.

Biljetter säljs i entrén på plats samt på Tickster. Vill ni slippa köa så rekommenderar vi er att köpa biljett i förväg.

Parkering

Följ skyltning vid ankomst.
Parkeringen är  GRATIS.

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan och ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen.

Hitta hit

Klicka på länken "Visa större karta"  i kartan nedan för att få en vägbeskrivning från er plats.

Buss från Märsta station direkt till Steninge slottsby och mässan. Se SL.

Barnaktiviteter

Barnen har sin plats på mässan. Ni hittar barnaktiviteter i Barnens trädgård.

Mat och picknick

På mässan finns flera olika matalternativ att välja från. Vegetariskt, vilt eller fika. 

Ni kan även ta med egen mat eller fika då det finns ett picknickområde där ni är välkomna att äta egen medhavd mat eller ert fika. 

Tillgänglighet

Tillgänglighet: Det finns handikapptoaletter i Stenladan.
Handikapparkering ligger i anslutning till  mässentrén. Giltigt tillstånd krävs.

Underlag på området är grus utomhus och betonggolv i Logen inomhus.

En skön weekend

Vill ni njuta extra av helgen så rekommenderar vi att ni bokar en weekend i Sigtuna i samand med mässan.
Hotell Kristina
Destination Sigtuna

Om mässan i Sigtuna

Vilken premiär vi fick 2019 för mässan. Regn, kyla och även en och annan snöflinga. Men besökarna kom i alla fall och vi ser att behovet av en utomhusmässa inom trädgård, hantverk och mat finns.

2020 är vi tillbaka och då har vi vädersäkrat stora delar av mässan genom att vi kommer att ha en stor del av mässan inne i Logen. Logen är en gammal iordningställd trälada där även Carola arrangerar sin julkonsert vintertid. 

Som besökare på mässan får du kunskap levererad av våra föreläsare och medverkande. Du kan även gå en fördjupande workshop där du får ta del av ett mer specifikt ämne under ett par timmars tid. Barnen har sin del på området där de kan prova-på olika moment som hör trädgården till. Alldeles bredvid barnaktiviteterna finns även en picknickyta för dig som vill ta med din egen mat eller fika.  

Våra utställare levererar inspiration och kan hjälpa dig att göra de rätta valen.  Utställarna representerar och säljer produkter inom trädgård, utelivet i trädgården, hantverk, delikatesser och det som hör till sommarens sköna stunder i trädgården.

Alla aktiviteter, utställningar och föreläsningar sker inne på mässområdet. 

Vad händer på mässan?

Trädgårdsscenen

Vid Trädgårdsscenens växthus hittar ni trädgårdsmästare Linda Schilén, blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt och odlaren Tony Johansson. 

Linda Schilén arrangerar och planterar krukor och rabatter så det blir fint utanför växthuset. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård.

Inne i Trädgårdsscenens växthus hittar ni Minna Mercke Schmidt där hon visar och berättar hur hon inreder växthuset med olika blomsterarrangemang och inredningsdetaljer som även går att inhandla på mässan.

Tony Johansson är mässans trädgårdsanläggare och odlare. Även han hittar ni vid växthuset på Trädgårdsscenen där han berättar hur du på bästa sätt odlar dina grönsaker och anlägger gångar mm i trädgården.

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi en ett antal mindre utställningar där vi förmedlar kunskap, tips och historia. Kan du gissa vilka redskap som finns i utställningen Trädgårdens historia? 

2019 års populära Pelargonutställning finns med även detta år. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategori och vad som särskiljer olika pelargonerna.

Konstutställning med tema blommor. Linda Schilén är även konstnär och förra årets uppskattade utställning med konst på stora vepor återkommer 2020. 

Föreläsningar

Det bjuds på föreläsningar ute på mässområdet hos våra olika utställare. Mer info kommer närmare mässan.

Bokstugan

Här hittar du böcker skrivna av våra föreläsare. Se till att få ett signerat exemplar med dig hem.  

Utställarscenen

Vid Utställarscenen kan ni ta del av utställarnas egna demonstrationer av deras produkter och tjänster.  Här berättar utställare vad som är bra med deras produkt eller vad man kan behöva tänka på vid ett inköp.

Gör-det-själv området

På Gör-Det-Själv-Området så kan ni själva prova på och testa olika saker.  Barnen kan själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter.

Barnens trädgård

 I barnens trädgård kan de själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter. Fullt med fria aktiviteter för barn upp till 12 år.  

Tipspromenad

Tipspromenaden är alltid uppskattad. Priser du kan vinna är presentkort som du kan använda hos våra utställare om du vinner. 

Mat och fika

På området finns det ett antal olika matalternativ. Du kan bla. välja mellan vegetariskt, viltkebab eller en god laxklämma. 

Vill du fika så går det att köpa kaffe och fikabröd på plats.

Picknickområde, Det går även att ta med egen mat och äta på plats vid picknickområdet som även ligger i anslutning till barnaktiviteterna.

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli