Välkommen till Gyllene Hornet i
Tällberg den 
14 - 15 maj!

Starta upp våren i trädgård och hem! 

Välkommen till Tällberg och Dalarnas största trädgårdsmässa. Här hittar du det mesta för att starta upp vårens uteliv i trädgård och hem. Vårt mål med mässan är att ni ska bli inspirerade, kunna ta del av kunskap och hitta det mesta ni kan behöva inför våren- och sommarens uteliv i trädgård och hem. Inramningen för mässan är Tällberg och Hotell Gyllene Hornet där vi hoppas att ni ska få ett skönt, avkopplande och trevligt besök på mässan.

Varmt välkomna!

Jag tycker om att besöka mässan i Tällberg då den är så intim och erbjuder en härlig stämning. // Besökare på mässan 2019  

Läs mer om Gyllene Hornet.

I natursköna Tällberg med en fantastisk utsikt över sjön Siljan och Rättvik hittar ni Dalarnas största trädgårdsmässa. Mässan besöks årligen av mellan 5-6000 besökare från Dalarna och kringliggande län och har ca 110 utställare. Genom åren har mässan blivit ett populärt och återkommande arrangemang som riktar sig till både erfarna och nya trädgårdsälskare. Här hittar ni det mesta som behövs inför våren och sommarens alla projekt i trädgård och hem. 

Program och aktiviteter

Programmet för mässan är skapat för att inspirera och förmedla kunskap till dig som besökare. Här möter du föreläsare, experter och utställare som kan förmedla både inspiration och kunskap. Våra utställningar och inspirationsmiljöer ska ge dig tips och inspiration till din egen trädgård och hemmet. Det mesta som visas i våra inspirationsmiljöer och utställningar går även att inhandla på mässan. 

Studiefrämjandet visar olika hantverk, informerar om "Tusen trädgårdar" och lär ut mer om våra viktiga insekter och djur i trädgården tillsammans med Naturskyddsföreningen och Naturum Siljansnäs.

Barnen har sin givna plats på mässan där de kan prova-på olika trädgårdsaktiviteter. Andra aktiviteter som kan passa barn är att kika in till hönsen, lära sig mer om bin eller gå en tipspromenad. Här finns en hel del att upptäcka. 

För dig som blir hungrig eller sugen på fika så erbjuder Gyllene Hornet flera olika matalternativ på mässan. Det finns även en picknickyta för dig som väljer att ta med egen mat eller fika. Du kan även dra dig tillbaka och vila i avskildhet i en skön fåtölj inne i hotellets stora salong. 

Alla aktiviteter, utställningar och föreläsningar sker inne på mässområdet och ingår i entréavgiften. Fler programpunkter presenteras närmare mässan.

Trädgårdsscenen - möt våra profiler

Trädgårdsscenen är vårt samlingsnamn för mässans olika Inspirationsmiljöer ochär den plats på mässan där trädgårdsmästare Linda Schilén med vännerna  Tony och Minna finns. Här sker spontana samtal mellan våra föreläsare och Linda med vänner bjuder på inspiration och tips samtidigt som de visar på olika praktiska moment.

Klimatsmart trädgård (Inspirationsmiljö)

Trädgårsmästare Linda Schilén möter ni vid den Klimatsmarta trädgården. Linda pratar klimatsmarta lösningar och planterar krukor med vår- och sommarblomster till hemmet och som mat till våra viktiga pollinatörer.

Hemsida: www.lindaschilen.se
Instagram: @lindaschilen
Podd: Ulrika & Lindas trädgårdspodd

Sinnenas trädgård (Inspirationsmiljö)

I Sinnenas trädgård skapar och inreder blomsterinspiratör Minna Mercke Schmidt trädgården med olika arrangemang som kan pryda både uterum och entré.

Hemsida: www.blomsterverkstad.com
Instagram: @minnamercke
Facebook: Blomsterverkstad

Ätbara trädgården (Inspirationsmiljö)

Odlaren och anläggare Tony Johansson ger tips om odling och visar på hur man anlägger gångar till och från den Ätbara trädgården.

Hemsida: www.egyptensoas.se
Instagram: @egyptensoas
Podd: Blommar det?

Föreläsningar

Vi erbjuder ett antal föreläsningar av experter inom aktuella och intressanta temaområden. Fler föreläsare och experter presenteras närmare mässan.

Maj-Lis Pettersson (lördag)

Mer information om föreläsningen kommer!

Maj-Lis Pettersson är hortonom och växtskyddsexpert. Hon medverkar både i radio och tv som trädgårdsexpert.

Maj-Lis hemsida Gröna Råd: http://www.gronarad.se/ 

Agneta Magnusson (lördag/söndag)
Odla smakminnen!
Nu är hög tid att ta hand om vårt goda gröna arv.

Agneta Magnusson är författare till flera böcker om kulturväxter. Hennes kunskapsområde sträcker sig över kulturväxter, fröodling, etnobiologi och trädgårdshistoria. 

Läs mer om Agneta Magnusson.

Tomas Svensson (lördag/söndag)
Trädgårdens glasade rum!

Allt du behöver veta om växthus, uterum, orangerier och vinterträdgårdar.
Både möjligheter och risker såväl som utföranden, odling och drift!

Om Tomas Svensson:
Bosatt i Mölle. Naturvårdare, skribent, föreläsare och fotograf.
Odlat sällsynta tropiska plantor i egen byggt varmväxthus under ett drygt decennium. Egna trädgårdar och frilands odling sedan 1983. Diplomerad av länsstyrelsen som biotop- och naturvårdare.

Tomas är även kursledare för kursen "Biologisk mångfald! - Trädgårdskultur i samklang med naturen för största naturliga artrikedom" som arrangeras i samband med mässan.

Läs mer om kursen här!

Bli en mästare vid grillen

Vid grillhörnan kan ni inspireras av mässans mat- och grillexpert som tipsar om hur ni blir en mästare vid grillen i sommar. Småprata, ställ dina frågor och provsmaka något av det som tilllagats på grillarna.

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi utställningar där vi förmedlar inspiration, kunskap och skönhet. 

  • Pelargonutställning är vår mest populära utställning. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategorier och vad som särskiljer olika pelargonerna.
  • Konstutställning med tema blommor. Linda Schilén är även konstnär och visar sin uppskattade utställning med konst på stora vepor som kan förgylla en trädgård.
  • Inspirationsmiljöer - Vi har sammanställt ett antal idéer för trädgård som vi tror ska kunna inspirera er besökare.
Minikurser

I samband med mässan arrangeras ett antal minikurser tillsammans med kunniga kursledare. Passa på att gå någon av minikurserna när du besöker mässan. Kurserna pågår i ca. 1-3 timmar. Bokning görs på Tickster och priset är mellan 395 - 895 kr. Mer information om varje kurs kommer vart efter de blir färdiga.  Exempel på kimmande kurser är:

  • Trädgårdsdesign - lär dig designa din egen trädgård. (895 kr)
  • Biologisk mångfald i din trädgård. (495 kr)
  • Lär dig trädgårdsflätning med pil. (395 kr)
  • Fler minikurser kommer att presenteras.

Kombinera gärna en minikurs och ett besök på mässan med en weekend på hotellet. 

Utställare

På plats finns utställare som säljer produkter inom trädgård, olika typer av hantverk, inredning, kläder, delikatesser och mycket annat som hör till våren- och sommarens stunder. 

Vi presenterar mässans utställare närmare mässan.

Information

Datum: 14 - 15 maj, 2022
Öppet: Lördag 10.00-17.00 och söndag 10.00-16.00.

Förköp biljett: 80 kr per person på Tickster. Gäller tom 1/5. Efter det är priset 100 kr.
OBS! Vi återköper entrébiljetter om mässan måste ställas in.
Biljettpris i entrén: 100 kr per person. 
Vi tar emot Swish och kort som betalningsmedel i entrén. 
Alla personer under 16 år går in gratis i betalande vuxens sällskap.

Arrangör: PI Konceptmässor AB
Samarbetspartners: Studiefrämjandet i Dalarna, Hotell Gyllene Hornet

Medverka som utställare på mässan? Läs mer här.

Grupper och föreningar 

Kontakta oss för priser för grupper om minimum 10 personer.
E-post: info@tradgardochuteliv.se 

Följ oss på sociala medier:  
Parkering

Följ skyltning vid ankomst.Parkeringen är  GRATIS.

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan och ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen. 

Hitta hit

Klicka på länken "Visa en större karta"  i kartan nedan för att få en vägbeskrivning från er plats. 

Plats

Gyllene Hornet. Tällberg

Tillgänglighet

Tillgänglighet: Det finns handikapptoaletter i Hotelldelen.
Handikapparkering ligger i anslutning till  mässan. Giltigt tillstånd krävs. Underlag på området är grus och gräs utomhus.

En skön weekend

Vill ni njuta extra av helgen så rekommenderar vi att ni bokar en weekend i Tällberg på Gyllene Hornet i samband med mässan.

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli